m.honvedfc.hu
Budapest Honvéd Online főoldal

Budapest Honvéd Online

aktuális híreink

Biztos siker

4–0-ra győzött a Honvéd a Tiszaújváros otthonában

2018-12-07 14:43:00

Komolyan vette a Budapest Honvéd FC együttese a tiszaújvárosi Magyar Kupa-meccset, csapatunk ugyanis már egy nappal korábban elutazott a találkozóra, Tiszafüreden töltötte az éjszakát, így a hajnali kelés és a buszozás fáradalmait megspórolva léphetett pályára az NB III Keleti csoportjában szereplő rivális ellen.

A verőfényes napsütésben rendezett találkozón – amelynek tétje a 16 közé jutás volt – több olyan játékos is lehetőséget kapott, aki a szezon során eddig kevesebbet szerepelt az első csapatban, mellettük viszont Djordje Kamber, Dino Skvorc, Nagy Gergő és Danilo is ott volt a kezdő tizenegyben.

Az első negyedóra végéhez közeledve mindkét kapus Herczeg Péter és Horváth András is bemutatott egy-egy szép védést, a folytatásban azonban jobbára a hazaiak kapusának akadt feladata. Fölényben futballozott a Honvéd, többször is helyzetbe került az együttes, de az első félidőben végül egyik gárda sem tudott kapuba találni. A 25. perctől fogva már David N’Gog játszott Danilo helyén, brazil támadónkat kisebb sérülés miatt kellett lecserélni.

A második félidőben viszont már nem kellett sokat várni az első, sőt a második Honvéd-gólra sem. Előbb a harmadik kupameccsén negyedszer eredményes Tischler Patrik talált be, majd Ivan Lovric lőtt gólt, gyakorlatilag eldöntve ezzel a továbbjutás kérdését. A hajrában a cserejátékosaink hozták össze a harmadik gólt, Májer Milán passzolt David N’Goghoz, majd Banó-Szabó Bene gurított a kapuba, a végén pedig Májer is betalált, így 4–0-ás győzelemmel jutott tovább a Honvéd.


„Az első perctől kezdve nem volt kérdés, hogy tovább tudunk jutni, hiszen már az első félidőben is sok helyzetet dolgoztunk ki, csak azokat még nem tudtuk értékesíteni. Viszont a második félidő elején szerzett két góllal gyorsan eldöntöttük a továbbjutás sorsát. Még egy kicsit higgadtabban kellett volna játszanunk, és akkor még nagyobb különbségű lehetett volna a győzelem, de az elsődleges cél az volt, hogy a kicsit felforgatott csapattal is jussunk tovább”– mondta Supka Attila vezetőedző.

(fotó: Tiszaújvárosi Krónika)

842 alkalommal olvasva.