m.honvedfc.hu
Budapest Honvéd Online főoldal

Budapest Honvéd Online

aktuális híreink

U16: veretlenül őszi elsők

Debreceni döntetlennel zárta az évet a Honvéd-MFA

2018-12-07 08:40:00

Az U16-os korosztály számára Debrecenben zárult a 2018-as szezon, a 8. fordulóból elhalasztott mérkőzéssel, amelyen a cél veretlenség megőrzése volt. No meg a győzelem.

Nikitscher Gergő sérülés miatt nem állt Nagy Mihály rendelkezésére, a kapuban viszont ott volt Boros Roland, aki a Fradi ellen az utolsó percben beállva, fantasztikus védéssel mentette meg az U17-es csapat számára a győzelmet.

A mérkőzés elején kapkodtunk, nem éreztük a játék ritmusát, pontatlanok voltak az átadások, nem véletlen, hogy Nagy Mihálynak többször is hangosan kellett figyelmeztetnie játékosait. A debreceniek viszont élvezték a játékot, bátran cseleztek, pontos passzokkal építették fel az akciójukat, aztán a 22. percben megszerezték a vezetést. 

A kapott gól mintha felébresztette volna a csapatot, jobb lett a játék, helyzetekig is eljutottunk, és amikor már úgy tűnt, debreceni előnnyel vonulnak pihenőre a csapatok, jött Németh Dániel szólója és Bartha Botond felső sarkos gólja.

A második félidőben a mieink álltak közelebb a gólszerzéshez, jobban is játszott a Honvéd, de nem született újabb gól, így maradt az 1–1-es döntetlen. Csapatunk megőrizte az őszi veretlenségét és 6 ponttal előzi meg az MTK csapatát. 

 

U16-OS BAJNOKSÁG, 8. FORDULÓ

DVSC-DLA–Budapest Honvéd-MFA U16 1–1 (1–1)

Debrecen-Pallag

Vezette: Szabó Ákos (Homonnai, Hadácsi)

Gólszerző: Lipcsei P. (22.), ill. Bartha B. (45.)

Honvéd: Boros – Varga G, Török, Zsigmond, Benczeleitner – Kovács V. (Szabó B.78.) – Nyitrai, Bartha – Kozma (Benkő L. 78.), Németh D., Kerezsi (Horváth D. 77.)

Vezetőedző: Nagy Mihály

 

Gólok

22.: jobb oldali debreceni szöglet után, Boros középre ütötte a labdát, a hazaiak egyből visszajátszották a kapunk elé, és Lipcsei Péter a jobbösszekötő helyéről, 10 méterről félmagasan a kapu jobb oldalába lőtte a labdát. 1–0

45.: Németh Dániel a védők mellett levitte a labdát az alapvonalig, középre gurított, Bartha Botond pedig 9 méterről, jobbal a bal felső sarokba lőtte a labdát. Bár a hazai kapus vetődött, hozzá is ért a labdához, de hárítani már nem tudott. 1–1

 

Nagy Mihály: – Rendkívül nehéz mérkőzés volt, az ellenfelünk a válogatott játékosokkal legjobb összeállításában játszott, nagyon készültek a mérkőzésre, de természetesen mi is. Nem vagyok elégedett mert alulteljesítettünk az első félidőben, az ellenfelünk ránk erőltette a saját játékstílusát. Felvettük az ellenfelünk által játszott ritmust, ami nekünk nem volt jó. A második félidőben már a tudásunknak megfelelően futballoztunk, nagy nyomás alá helyeztük az ellenfelet, de nem tudtuk eldönteni a mérkőzést. Megpróbáltuk, becsülettel végighajtottuk a meccs, nem tudok egy rossz szót sem szólni a srácokra. 

(M. J.)

313 alkalommal olvasva.