m.honvedfc.hu
Budapest Honvéd Online főoldal

Budapest Honvéd Online

aktuális híreink

„Jó döntés volt”

Tömösvári Bálint jól érzi magát a Kaposvárnál

2019-01-11 14:48:00

A Honvéd kölcsönjátékosaival foglalkozó összeállításunkban ezúttal a Kaposváron szereplő Tömösvári Bálinttal beszéltünk, aki a nyár végén érkezett Waltner Róbert együtteséhez, amelyen nyolcszor kezdőként, míg ötször csereként lépett pályára a 20 esztendős támadó. A Kaposvár ráadásul remekül szerepelt az ősszel, hiszen a Magyar Kupában a címvédő Újpestet is búcsúztatva bejutott a nyolcaddöntőbe, a bajnokságban pedig a harmadik helyen áll, két ponttal lemaradva az éllovas Gyirmóttól, s csak rosszabb gólkülönbsége miatt szorul a ZTE mögé.

„Nem tudtam sok mindent előzetesen a Kaposvárról, az átigazolási időszak utolsó óráiban volt lehetőségem megnézni a csapatot, de az edzőt és a keretet látva számítottam arra, hogy jó eredményeket érhetünk el. Jó döntés volt oda igazolnom – mondta érdeklődésünkre Tömösvári Bálint, aki január 7-én kezdte a téli felkészülést Kaposvárott, az alapozás előtti héten pedig a szakmai stábtól kapott terv alapján készült. – Nagyon jó lehetőségnek tartom a kölcsönjátékot, úgy érzem, jó felkészülést jelent az NB I-re. Tizennégy meccsnyi első osztályú tapasztalatom van, úgy vettem észre, hogy bár kicsit nagyobb a tempó az NB I-ben, de nincs akkora különbség a két bajnokság között. Hál’Istennek sok játéklehetőséget kaptam, a keretben jó néhány fiatal van rajtam kívül is, a hétköznapokon pedig mindent meg kell tenni a csapatba kerülésért, egészséges versenyhelyzet van. Jó a hangulat, megfelelő a csapategység, szóval minden adott ahhoz, hogy sok játékperccel és önbizalommal térjek majd vissza a Honvédhoz."

Csak egyetlen dolog miatt van hiányérzet Tömösvári Bálintban, hogy bár három gólpasszt is adott, szabályos gólt nem tudott szerezni az ősz során. Két találatát is érvénytelenítették les miatt – utólag visszanézve mindkettőt megadhatták volna –, így az első kaposvári gól még hiányzik. Igaz, erre tavasszal bőven lesz lehetősége, ráadásul most már ismerős közegben küzdhet tovább a gólokért és a kaposvári sikerekért. A várossal kapcsolatban a fiatal támadó elmondta, szerethető hely, s az sem gond, hogy jóval kisebb, mint Budapest, hiszen így több ideje marad a labdarúgásra meg a pihenésre koncentrálni, csak a focival kell foglalkoznia.

„Ígéretet tettem a honvédos csapattársaknak, amikor eljöttem, hogy a kupában találkozunk, remélem, ezt be tudom tartani, és bízom benne, hogy a döntőben futunk össze – jegyezte meg Tömösvári Bálint, aki a Kaposvári bajnoki reményeire is kitért. – A harmadik helyen állunk, a ZTE-vel azonos pontszámmal, benne van a csapatban az első két hely megszerzése, mindent meg fogunk tenni azért, hogy feljussunk az NB I-be.”

859 alkalommal olvasva.