m.honvedfc.hu
Budapest Honvéd Online főoldal

Budapest Honvéd Online

aktuális híreink

Elitkörös meghívó

Szendrei Norbertre és Temesvári Attilára is számít az U19-es válogatott

2019-03-15 20:13:00

Hétfőtől szerdáig zajlott az U19-es válogatott összetartása, amelyet követően a szakmai stáb kihirdette a horvátországi elitkörös Európa-bajnoki selejtezőre utazó csapatot, a keretnek pedig két Budapest Honvéd-játékos is a tagja: Németh Antal szövetségi edző Szendrei Norbertre és Temesvári Attilára is számít.

„Boldog vagyok, hogy bekerültem a keretbe, hiszen ősszel nem voltam a csapat tagja, most viszont igen, várakozásokkal telve készülök a tornára, remélem, sikeresek leszünk, mert megvan a csapatban a jó szerepléshez szükséges tudás – mondta Temesvári Attila. – Hasznos volt az összetartás is, és az elitkörben sem lesz könnyű dolgunk, Norvégia, Horvátország, Németország a csoportunk tagja, fel van adva a lecke, főleg mert csak az első helyezett kvalifikálja magát az Európa-bajnokságra.”

Amíg Temesvári Attila most került be a keretbe, Szendrei Norbert már az őszi Európa-bajnoki selejtezőn is a csapat tagja volt, és mindhárom budapesti mérkőzésen lehetőséget is kapott.

„Pozitív érzéseim vannak, nagyon egyben van ez a korosztály, nincs klikkesedés, mindenki megtalálja a közös hangot a másikkal, eddig jó élmények értek minket, remélem, ez most is folytatódik – mondta Szendrei Norbert, aki a Salzburgban légióskodó, s immár a felnőttválogatottban szereplő Szoboszlai Dominikra is kitért. – Közeli barátom, sőt eddig ő volt a szobatársam, így most újra szobatársat kell majd keresnem, de nem aggódom emiatt. Vannak húzembereink, most mindenkinek előre kell lépnie egyet, és meg kell mutatnunk, hogy Dominik nélkül is jó csapatot alkotunk. Mondhatjuk, hogy halálcsoportba kerültünk, korábban azonban legyőztük már a franciákat és az olaszokat is, s bár tudjuk, hogy a németek nagyon erősek, ellenük sem lépünk feltett kézzel a pályára.”

Miközben az U19-es csapatnál már megtörtént a keretszűkítés, addig az U17-es, szintén az elitkörre készülő válogatottnál most hirdette ki a bő keretet a szakmai stáb, ebben pedig öt Budapest Honvéd-MFA-játékos kapott helyet: Buna Gábor, Horváth Milán, László Dávid, Megyeri Gábor, Molnár Rajmund. Az U17-es válogatott március 17-től készül együtt a budapesti megméretésre, míg a keretszűkítésre március 21-én kerül sor.

361 alkalommal olvasva.