m.honvedfc.hu
Budapest Honvéd Online főoldal

Budapest Honvéd Online

aktuális híreink

Döntetlen a DVSC ellen

A 30 perc emberhátrány ellenére is végig egyenrangú ellenfele volt a Honvéd a Debrecennek

2019-04-13 20:07:00

Nem vendégnek való vidék – állapíthattuk meg a Honvéd és a DVSC szezonbeli párharca kapcsán, előbb mieink nyertek otthon 3–0-ra, majd hazai pályán a Debrecen győzött 2–0-ra, majd a felek harmadik egymás elleni meccsén már az ötödik percben úgy tűnt, hogy a sorminta folytatódik. Karakó Ferenc játékvezető ugyanis tizenegyest adott, miután Bényei Balázs lökte Holender Filipet, a sértett pedig nem hibázott, megszerezte a 14. gólját 2018–2019-es idényben!

Igaz, a vezető találat előtt már feljegyezhettünk egy veszélyes Bódi Ádám-szabadrúgást, de amíg a vendégek egyik legjobbja hazai pályán tökéletesen célzott, most a kapu mellé tekerte a labdát – majd érkezett a tizenegyes.


A Honvéd egyébként a télen igazolt Mohamed Mezghrani nélkül lépett pályára, aki kisebb sérülése miatt a lelátóra szorult, a helyén pedig Fousseni Bamba kapott lehetőséget. Mezghrani mellett Danilo maradt még ki az egy héttel ezelőtti kezdőcsapatból, a brazil támadó ezúttal kispados volt, míg Holender Filip mellett David N’Gog rohamozta a korábbi kispesti, Nagy Sándor kapuját.

A gyors gól után némiképp a Debrecen játszott fölényben, a vendégek mentek előre, de a Honvéd védelme jól zárt, ahogyan Gróf Dávid is a helyén volt, amikor kellett, ráadásul az ellentámadásainkban is benne volt a gólveszély. N’Gog és Fousseni is helyzetbe került, végül azonban mégsem a Honvéd, hanem a DVSC talált be: Bényei jól vette észre, hogy Csősz Richárd sajnos üresen maradt, aki átvette a labdát, majd 15 méterről a bal alsó sarokba lőtt, megszerezve egyben a párharc szezonbeli első vendéggólját.


Az egyenlítés után gyorsan ismét előnybe kerülhettek volna a mieink, Holender szabadrúgását Batik Bence csúsztatta kapura, Nagy Sándor azonban remek mozdulattal hárított, majd három perccel később Gazdag próbálkozásánál mutatott be újabb nagy védést.

A második félidő is hasonló módon folytatódik, továbbra is lüktető volt a játék, mindkét gárda ment előre a győzelemért. Az edzők közül először Hires Gábor cserélt, N’Gog helyett Danilót küldte pályára, két perccel később viszont már sokkal nagyobb gondja akadt az eltiltott Supka Attilát helyettesítő szakvezetőnek, hiszen Nagy Gergő megkapta a második sárga lapját, így az utolsó félórára emberhátrányba került a csapat.

Innentől kezdve a Debrecen birtokolta többet a labdát, de a mieinket se érhette panasz, hiszen gyakorlatilag eltűntette a Honvéd az emberhátrányt, sőt még egy-egy lehetőség is adódott a csapat előtt. (Igaz, a kiállítás után közvetlenül a debreceni Haris hagyott ki egy hatalmas helyzetet.) Csapatunk becsülettel küzdött, a nehézségeket pedig tovább tetézte, hogy a 81. percben sérülés miatt kellett lecserélni Foussenit, akit Änis Ben-Hatira váltott.

A hajrában aztán mindkét csapat előtt adódott még nagy helyzet, Bódi Ádám kapufát lőtt szabadrúgásból, míg nálunk Batik Bence fejesét érdemes kiemelni, illetve Danilo beadását, amelyről sajnos lemaradt Eke Uzoma. Így végül maradt a döntetlen, ami abból a szempontból nem rossz, hogy félórát emberhátrányban voltunk, viszont a játék képe és a küzdés alapján akár a győzelmet is megérdemelte volna a Honvéd.


616 alkalommal olvasva.