m.honvedfc.hu
Budapest Honvéd Online főoldal

Budapest Honvéd Online

aktuális híreink

Supka Attila harmadszor

Komora Imre játékosként és edzőként is kupagyőztes

2019-05-23 14:50:00

Tíz év után szerepelhet újra a Magyar Kupa döntőjében a Budapest Honvéd FC, amely május 25-én, szombaton 19:30 órától a Groupama Arénában lép pályára a Mol Vidi FC ellen. A döntőig tartó időszakban minden nap beszámolunk egy-egy érdekességről a Honvéd és a kupa történelme kapcsán, illetve felelevenítjük az eddigi hét kupasikert – 13. rész.


A Budapest Honvéd kupatörténelmében Komora Imre az egyetlen, aki játékosként és edzőként is magasba emelhette a trófeát, sőt Komora Imre azon három szakvezető egyike, aki egynél több alkalommal juttatta kupadöntőbe a kispestieket. Komora Imre és Preiner Kálmán két-két döntőben ülhetett a Honvéd kispadján, míg a mostani csapatot irányító Supka Attila immár harmadszor vezette fináléba a gárdát. Ennek ellenére a szombati lesz a 2007-ben kupagyőztes szakember második döntője, mivel a 2007–2008-as kiírásban az elődöntő után lemondott, így a a DVSC elleni hazai 7–0-ás, illetve idegenbeli 2–1-es vereségnél már Vass László ült a kispadon.

 

Kupagyőztes edzők: Kispéter Mihály, Komora Imre, Both József, Török Péter, Supka Attila, Sisa Tibor

Döntőbe jutott edzők: Supka Attila (3), Preiner Kálmán (2), Komora Imre (2), Kalmár Jenő, Kispéter Mihály, Mészáros József, Bicskei Bertalan, Both József, Haász Sándor, Dimitrije Davidovics, Török Péter, Gálhidi György, Sisa Tibor (1-1)


MINDEN, amit a kupadöntőről tudni érdemes:

Jegyvásárlás: interneten keresztül meccsjegy.mlsz.hu oldalon, személyesen a TEX irodákban, továbbá az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, az elővétel időpontjáról pedig a honlapunkon lehet tájékozódni.

Szektorok: az MLSZ döntése alapján a B2–C4 szektorokban foglalhatnak helyet a szurkolóink, a Honvéd-tábor helye pedig a B2, B3, C1 szektorokban lesz majd, így a szurkolók arra kérnek mindenkit, hogy aki a táborból szeretné kupagyőzelembe hajszolni a csapatot, az ide váltsa meg a belépőjét.

Jegyárak: A B2–C2 szektorokba 2500, míg a C3–C4 szektorokban 3500 forintba kerülnek a belépők. A jegyvásárláshoz klubkártya nem, személyes azonosításra alkalmas igazolvány azonban szükséges, s a rendezők kérik a szurkolókat, hogy az igazolvány a mérkőzésen is legyen náluk, a beléptetésnél ugyanis ellenőrizhetek ezt.

Szurkolói informácók: a tábor közös találkozót és vonulást is szervez a fináléra, erről ITT lehet bővebb információkat találni. A találkozó helyszíne a Bálna lesz, időpontja május 25., szombat 12:00 óra, és a szurkolók 17:00 órakor indulnak a Groupama Arénához. A szervezők kérik az autóval érkező drukkereket, hogy a Népligetben, illetve Szent László Kórház és környékén parkoljanak, amennyiben viszont van rá mód, a tömegközlekedést részesítsék előnyben.


A kupadöntőt felvezető sorozatunk korábbi részei:

Még két hét. Még 13 nap. Még 12 nap. Még 11 nap. Még 10 nap. Még 9 nap. Még 8 nap. Még 7 nap. Még 6 nap. Még 5 nap. Még 4 nap. Még 3 nap.

A kupagyőzelmek történetei:

1926., 1964. 1985. 1989. 1996. 2007.

478 alkalommal olvasva.