m.honvedfc.hu
Budapest Honvéd Online főoldal

Budapest Honvéd Online

aktuális híreink

Rossz sorozatból kupasiker

A Győrrel szemben szerezte meg a hetedik kupagyőzelmét a Honvéd

2019-05-24 17:04:00

Tíz év után szerepelhet újra a Magyar Kupa döntőjében a Budapest Honvéd FC, amely május 25-én, szombaton 19:30 órától a Groupama Arénában lép pályára a Mol Vidi FC ellen. A döntőig tartó időszakban minden nap beszámolunk egy-egy érdekességről a Honvéd és a kupa történelme kapcsán, illetve felelevenítjük az eddigi hét kupasikert – következzen a hatodik, a 2009-es kupagyőzelem története.


2009-ben az MLSZ visszatért a kétmeccses kupadöntőre, ahol 1964 után másodszor kerültünk szembe a Győri ETO-val. Az első meccsre Győrben került sor, a nézőtér csaknem teljesen megtelt, főleg a kispestiek jóvoltából, és remek hangulatú meccset játszottak a csapatok. A kispestiek gyengébb bajnoki mérkőzése után a kérdés az volt, hogy a zöld-fehérek mekkora előnyt tudnak szerezni a visszavágóra. Az első 90 perc után azonban nem hogy előnyt nem tudtak szerezni, de egygólos hátrányba utazhattak a Bozsik Stadionba. A Honvéd megalkuvást nem tűrő harcmodorban játszott, és láthatóan meglepte a győrieket, a kispesti együttes a 71. percben a szemfüles Abraham révén gólt lőtt az ETO-parkban, és mint később kiderült ez a gól kupagyőzelmet ért. 

Sisa Tibor, a Bp. Honvéd, vezetőedzője a mérkőzés után boldogan nyilatkozott a Nemzeti Sportban: „Hetek óta ezzel a mérkőzéssel keltünk és feküdtünk, nagy feladat volt ilyen rossz sorozatból nekifutni a kupadöntőnek. Bízom benne, hogy a Bozsik-stadionban sikerül a kupát a magasba emelnünk.”

A visszavágó parázs küzdelmet hozott, a 64. percben a győri Supics, a 84. percben a kispesti Benjamin jutott a kiállítás sorsára.  Sisa Tibor várakozása a visszavágón beteljesült! A mérkőzés 0-0-ás döntetlenre végződött, így a Magyar Kupát a Honvéd csapatkapitánya emelhette magasba, immár hetedik alkalommal.


2009.05.20., SZERDA, MAGYAR KUPA, DÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

Győri ETO–Budapest Honvéd 0–1 (0–0)

Győr, ETO-park, 11000 néző

Vezette: Szabó Zsolt (Vámos Tibor, Erős Gábor)

Gólszerző: Abraham (7.)

Győr: Sztevanovics – Odikadze (Djordjevics, 74.), Stark, Sztanisics, Völgyi (Bicák, 80.) – Böőr, Józsi, Pilibaitis (Supics, 67.), Kink – Bajzát, Alekszidze 

Honvéd: Rabóczki – Takács Á., Szmiljanic, Debreceni, Filó T. – Benjamin (Maróti, 85.), Vukmir – Abass (Moreira, 64.), Hercegfalvi (Dobos, 88.), Diego – Abraham

 

2009.05.26., KEDD, MAGYAR KUPA, DÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

Budapest Honvéd–Győri ETO FC 0–0

Bozsik Stadion, 7000 néző

Vezette: Solymosi Péter (Szpisják Zsolt, Farkas Balázs)

Honvéd: Rabóczki – Takács Á., Szmiljanics, Debreceni, Lungu – Vukmir, Benjamin – Abass (Moreira, 65.), Hercegfalvi (Dobos a 81.), Diego – Abraham (Palásthy, 92.).

ETO: Sztevanovics – Odikadze, Stark, Sztanisics, Völgyi – Supics – Böőr (Bicák, 73.), Józsi, Kink (Copa, 78.) – Bajzát (Pilibaitis, 65.), Alekszidze.

Kiállítva: Supics (64.), Benjamin (84.)


MINDEN, amit a kupadöntőről tudni érdemes:

Jegyvásárlás: interneten keresztül meccsjegy.mlsz.hu oldalon, személyesen a TEX irodákban, továbbá az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, az elővétel időpontjáról pedig a honlapunkon lehet tájékozódni.

Szektorok: az MLSZ döntése alapján a B2–C4 szektorokban foglalhatnak helyet a szurkolóink, a Honvéd-tábor helye pedig a B2, B3, C1 szektorokban lesz majd, így a szurkolók arra kérnek mindenkit, hogy aki a táborból szeretné kupagyőzelembe hajszolni a csapatot, az ide váltsa meg a belépőjét.

Jegyárak: A B2–C2 szektorokba 2500, míg a C3–C4 szektorokban 3500 forintba kerülnek a belépők. A jegyvásárláshoz klubkártya nem, személyes azonosításra alkalmas igazolvány azonban szükséges, s a rendezők kérik a szurkolókat, hogy az igazolvány a mérkőzésen is legyen náluk, a beléptetésnél ugyanis ellenőrizhetek ezt.

Szurkolói informácók: a tábor közös találkozót és vonulást is szervez a fináléra, erről ITT lehet bővebb információkat találni. A találkozó helyszíne a Bálna lesz, időpontja május 25., szombat 12:00 óra, és a szurkolók 17:00 órakor indulnak a Groupama Arénához. A szervezők kérik az autóval érkező drukkereket, hogy a Népligetben, illetve Szent László Kórház és környékén parkoljanak, amennyiben viszont van rá mód, a tömegközlekedést részesítsék előnyben.


A kupadöntőt felvezető sorozatunk korábbi részei:

Még két hét. Még 13 nap. Még 12 nap. Még 11 nap. Még 10 nap. Még 9 nap. Még 8 nap. Még 7 nap. Még 6 nap. Még 5 nap. Még 4 nap. Még 3 nap. Még 2 nap. 

A kupagyőzelmek történetei:

1926., 1964. 1985. 1989. 1996. 2007

210 alkalommal olvasva.